söndag, oktober 26, 2008

Jag vill lära mig sticka!


Frågan är nu, hur lär jag mig bäst? Böcker på bibblan kanske, eller internet?

3 kommentarer:

Ida-Lina sa...

Kom hem till mig så ska jag lära dig :-) Jag gick på kurs för tre år sen och är nu helt hektad. Âr bra med böcker men lättare att ha någon som visar en grunderna först.

Elena - Just nu sa...

Att du är en hejjare på att sticka har jag ju sett! Det hade jag så gärna gjort, synd att det är lite långt bara...Jag hittade en amerikanskt (!) intruktionsvidaeo på nätet och då kände jag igen mig, har ju faktist stickat lite grand i typ slöjden så heeelt främmande är det ju itne ;-).
Men kan du tipsa mig om vilken storlek man bör ha på ett par nybörjar stickor? Vad ska jag köpa?

Ida-Lina sa...

Hänger helt på vad du ska använda för garn och vad du ska sticka, men inte smart att börja med för små stickor för det tar längre tid och lätt att tröttna. Tycker inte att du ska sticka med mindre än 3 första gången,3 1/2 - 4 1/2. Tänk på att köpa garn som är skönt att sticka med och inte det som är för billigt för det känns ofta "segt" att sticka med. Eksta merino är ett skönt ullgarn som inte kliar, babysilk från du stora alpakka är skönt också. finns en affär i göteborg som heter strick, där har dom en hel del bra garner. Lycka till :-) Kram kram.